Wednesday, June 29, 2011

Pejam celit pejam celit

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...

Pejam celit, pejam celit (pejam celik pejam celik)...hampir sebulan sudah diriku berada di bumi Miri ini. Kadang kala di rumah, kadang kala membantu di bakeri kakak ku. Masih terumbang ambing rasanya masih tidak mempunyai pekerjaan ataupun fokus yang tetap. Barulah terasa cabaran selepas habis pengajian walaupun baru sedikit.

Apa yang diriku inginkan dalam kehidupan ini? Pelbagai perencanaan dicadangkan oleh segenap pihak yang prihatin terutamanya ibu dan ayahku, ahli keluarga yang lain...ku fikir, sahabat-sahabatku di mana sahaja mereka berada juga begitu. Kadang kala menyedapkan hati..."sik apa, baruk jak sebulan di rumah (takpe, baru je sebulan kat rumah)". Tapi harus sentiasa mengingatkan diri bahawa sebulan bakal berlalu...masa takkan berhenti untuk memberikan peluang untuk memilih dengan selesanya...=)

Apa-apa pun, pilihan itu ada di hadapan mata, cuma untuk membuat pilihan yang sewajarnya itu penting...Mohon petunjuk dari-Mu ya Ilahi... sesungguhnya diriku masih keliru..keliru tentang apa yang harus dan bagaimana untuk ku tempuhi...

"Jadilah perindu dan pengejar redha Ilahi"

p/s: Masih mencari rentak menulis seperti dulu...hehe

Wallahualam

No comments: