Sunday, December 21, 2008

Back to school...=D

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...

alhamdulillah.. tanganku kembali berpeluang menari lagi di atas papan kekunci...hehehe...

semalam merupakan hari yang diisi dengan sepenuh-penuhnya...

semalam baru nak sedar kasut dah uzur...semalam baru sedar tak da tu...tak da ni...hahahaha...

semalam...terasa menarik sebab kebanyakan tempat yang dikunjungi dipenuhi oleh pengunjung2 yang rata-rata sedang sibuk memilih hadiah untuk hari natal dan tak kurang juga pengunjung yang memilih barangan yang terbaik buat anak-anak yang bakal menempuhi tahun persekolahan yang baru...

tergelak sendiri semasa diri dan keluarga pergi ke salah sebuah kedai kasut Bata di Miri...

hehehehe....terasa seperti sedang membeli barang keperluan sekolah...hehehehe...(tak hairan kalau2 jurujual tersalah sangka...=p) semua orang sedang memilih kasut putih buat anak-anak (ya MasyaALLAH...kasut sekarang dah maju! bukan nak pakai tali ataupun pelekat berbulu lagi(hahaha...maaf,tak tau macam mana nak perincikan.faham2 sendiri lah ye...) tetap sekarang dah menggunakan magnet untuk menetapkan kedudukan kasut...huhu...) sedang mereka sibuk memilih kasut skolah putih...sy pulak sibuk memilih kasut hitam...hahaha...macam nak pilih kasut pengawas pulak!

tapi takpe, sesungguhnya, diri ini juga bakal "back to school"...cuma dalam versi yang berbeza...namun, apa yang penting, isi dan pengertiannya...tetap sama tidak kira dimanapun kita berada...

"Jadilah perindu dan pengejar redha Ilahi...=)"

Wallahualam...

8 comments:

bazLa' said...

epy back to school.. hari ni hari isnin.. email yg main2 or email sewius.. email main2 yang ni plugtonormal@gmail.com... salaam perkenalan... moga sukses!

k afi said...

salam wani.. yeker kasut skolah camtu skang? mcm mana nnt generasi anak2 kita lak ek? hebat2..hehe.. selamat masuk skolah balik. blaja rajin2.

3p4h said...

Kasut mcm mna 2??? Erm... xdpt nk bayangkn kalo kasut xda strip ataupn tali.
Apakah ia jnis kasut cam 'crocs' 2?

Slmt kmbali ke skolah!

annamlatun said...

to bazLa':

hehehe...salam perkenalan kembali...kalau awak nak send email kat sy, you can do so too...

annamlatun@yahoo.com

to kak afi:

anak2 kak afi sempat kot nak pakai yg version sy describe tu.hehehe...sy tak dapat bayangkan anak2 sy nanti pulak macam mana...hehehe....

to 3p4h:

die macam kasut skolah biase.cume bayangkan kat hujung pelekat tu, insead of pelekat yang berbulu tu, tukar kepada magnet.hehehe...

SITI RAUFA SUFRINA ABDUL RAUB said...

wah!!!!!!!!!! kasut magnet!!! menarik2...lak mok cipta kasut skolah beroda gik...hahaha ;)

alif zai mim ra said...

pelekat berbulu..hehehe...

annamlatun said...

huhu...kasut beroda??? sesungguhnya, kamek sangat2 sik suka ngan benda ya...

3p4h said...

Ok faham2. Kasut magnet...