Wednesday, July 2, 2008

23 Julai??? Sama-sama kita nantikan...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang...

segala puji bagi Allah yang telah mengizinkan penerbitan buku yang selama ini ditunggu-tunggu kemunculannya...

Sinopsis:

Galaksi Muhsinin adalah satu umat. Mereka berbilang bangsa tetapi bersatu. Mereka maju tetapi bertakwa kepada Tuhan. Misi mereka cuma satu: menyebarkan rahmat ke serata alam.

Tahun 2205. Keamanan galaksi ini mula tergugat. Orang Zion sentiasa mengintai peluang. Liga Lanun mahukan maruah mereka kembali. Maharaja Legion pula berikrar melunaskan sumpah maharaja Empayar Sibernatik Cyborg yang pertama.

Konflik tercetus apabila salah sebuah planet yang berlindung di bawah
Galaksi Muhsinin cuba dijajah oleh pihak musuh. Konflik dilanjutkan lagi apabila kapal angkasa yang membawa rombongan haji hilang selepas diserang oleh pasukan yang tidak dikenali.

Kemakmuran yang dahulunya tiada tolok banding kini di ambang kehancuran. Di bawah kepimpinan Khalifah Zulqarnain, mampukah Detasmen Mujahidin Elit ke-15 mempertahankan kedaulatan
galaksi?


Tentang Penulis:

Azrul bin Jaini dilahirkan di Miri, Sarawak. Mendapat pendidikan di Kolej T.D.T Haji Bujang sebelum melanjutkan pelajaran di Matrikulasi UIAM PJ dalam bidang Kejuruteraan. Kini beliau berada dalam tahun akhir pengajian di Kuliyyah Kejuruteraan, jurusan Mekatronik di UIAM Gombak.

Terlibat dalam aktiviti kemasyarakatan, beliau diamanahkan sebagai Naib Yang Dipertua II Persatuan Kebajikan Pelajar Islam Sarawak (PERKEPIS) sejak 2006. Novel sai-fai Galaksi Muhsinin merupakan novel sulung beliau bersama PTS.

Blog beliau boleh dilayari di http://mujahidnusantara85.blogspot.com.

sumber: www.pts.com.my

Jom pakat ramai-ramai beli 23 julai ini!!!

Wallahualam...=)

1 comment:

alif zai mim ra said...

slm...

ye ke?? ok..nti nk beli lah..agak2 leh dpt diskaun x? hehe..gurau2.. :D