Friday, January 30, 2009

Jam setengah jam...

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...

Kata orang, penantian itu satu penyiksaan...betul ke??? apa kata survey???

apa yang anda rasa jika anda perlu menanti kemunculan orang yang berjanji itu datang 5 minit lewat, 10 minit lewat, ataupun sehingga 30 minit lewat???

Masya-Allah..moga anda antara orang yang diberikan kesabaran dan husnu zhan oleh Allah Taala...

Apakah pendapat anda terhadap ketepatan masa? Adakah anda merupakan orang yang sering menepati masa? Adakah anda berasa bosan untuk menunggu sehinggakan anda teringin untuk menjadi orang yang ditunggu???

Bukan apa, tiba-tiba teringin melihat respon sahabat-sahabat tentang perkara ini...

insya-Allah...saya juga akan mengemukakan pendapat saya tentang hal ini...

Selamat merespon..=)

"Jadilah perindu dan pengejar redha Ilahi"

Wallahualam...

7 comments:

Aqilah said...

ko pn msti dh tau ak sgt punctual kn hehe

ak xsuka menunggu sanyer, tpi ak bley sabar tggu org

ak prefer kalo org tu lmbt die mntk maaf, coz e2 yg ak wat ble ak yg lmbt. kadang org kalo dh biase lmbt die xde rase bsalah pn wat org tggu kn

newah ko stuju kn ngan ak? hihi

-luminous- said...

cop nape name ak naek ni?
adekah maksud kamu sy yg slalu lmbt?
ke sy juga slalu menunggu brsame kamu?
kerna seingat sy,sy biasenya on da dot.
klo 9.30 janji,9.29 cnfm(insyaAllah)dh ade
kn??
tp kamu mmg suke awal la kawan

Aqilah said...

Mksd ak ko slalu tggu ngan ak le... hoho

sori ye wani... hehe

alif zai mim ra said...

penantian itu satu penyeksaan... ~ sori coxy.. masih dalam usaha membaikpulih. eheh

Anonymous said...

aku just pas by blog ni, nk bg komen gak.menarik2. klw aku la, klw 1st time tgu org, aku dtg la awl dlm 5 minit.
org tu dtg lewat 5 minit?.. ok stndrd la.mana tau jam die ngn kte x same.Plus minus la kiranya
1o minit?.. ok lagi la. average people..
30 MINIT!!!... aku xde la tgu smpi 30 min. 15 minit 1 saat aku dah blah. next time nk ajak jmpa ngn org tu aku dtg la 30 minit lewat..yela ikut jam die la kiranya.. sbb jam die mmg 30 minit lambat dr jam stndrd.

Rumah Sewa IM2 said...

entri ini adlh nsht yg amat baik
kerana sy tahu sy lah antara org yg selalu ditunggu itu..

untuk sekian kalinya
sy dengan rendah diri dan hinanya
MEMINTA MAAF kepada penunggu yg setia

(pnjlsn lanjut d entri blog sy)

annamlatun said...

to anynomous:

boleh memang boleh kalau kita nak ikut jam orang yang ditunggu...tapi sejauh mana kita dapat memupuk kesedaran dan kepentingn ketepatan masa...jika bukan kepada orang yang ditunggu, sekurang-kurangnya mampu melatih diri untuk menghormati masa orang lain...=)

to Rumah Sewa IM2:

sama-samalah kita menghormati masa orang lain...=)

moga masa akan datang menjadi orang yang menunggu dan mengajak lebih ramai orang yang sama-sama menunggu...